over ons

Meubel Atelier Leeuwarden

Eugène Kanters

Duurzaamheid:
Meubel Atelier Leeuwarden is een traditionele meubelmakerij en probeert om zo duurzaam mogelijk meubels te produceren en op een zo verantwoord mogelijk ecologisch verantwoorde manier met grondstoffen om te gaan. Dit wordt onder andere gedaan door goed te beoordelen welke houtsoort voor welk project het meest geschikt is. Indien meubelen gedurende meerdere decennia mee moeten gaan is kan hardhout een verantwoorde keus zijn. Indien er van een kortere levensduur uitgegaan kan worden kan naaldhout een betere keuze zijn. 
Al ons afvalmateriaal wordt gerecycled. Zaagsel gaat naar maneges en onbruikbare stukken resthout worden in houtkachels gebruikt voor verwarming.

Ontwerpuitgangspunten:
In de ontwerpen wordt gestreefd naar subtiliteit en balans.
Er wordt veel aandacht besteedt aan originaliteit en afwerking. Daarbij wordt niet de weg van de minste weerstand gekozen, maar gezocht naar een lijnenspel dat optimaal past bij het meubel.
Dat dit extra werk vergt is een consequentie van deze ontwerpuitgangspunten.

Werkplaats:
De werkplaats van de meubelmakerij is goed geoutilleerd. Er kan vrijwel alles gemaakt worden wat van hout is. Dit geldt voor zowel interieur- als exterieuropdrachten. Voor metalen onderdelen hebben wij een samenwerkingsverband met een professioneel metaalbewerkingsbedrijf, voor schilderwerk hebben we een samenwerkingsverband met een professioneel schildersbedrijf/spuiterij.
Onze meubelen worden of in eigen werkplaats, of bij een professionele spuiter, voorzien van een afwerking (indien gewenst).
Ook restauraties worden door Meubel Atelier Leeuwarden uitgevoerd.

Maatwerk:
In principe zijn alle meubelen maatwerk en leverbaar op bestelling.
De gedachte daarachter is dat er geen twee mensen hetzelfde postuur hebben en daarom iedereen behoefte heeft aan individuele maatvoering van zijn of haar meubilair. Een stoel wat hoger, breder of dieper? Of juist wat lager of smaller? Een tafel op de voor u ideale hoogte? Vrijwel alles kan bij Meubel Atelier Leeuwarden.
Daarom vindt u dan ook bij ons weinig voorraad; we leveren het liefst op bestelling en naar de maatvoeringswensen van de klant.